• Skrevet: 30.09.2009  •  Kl: 19:02  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 17
Tard som sneik seg med!
picture0091g


Fint redigert, sant? Haaha. Ser ut som jeg har brune øyne! Me like.

picture0094d


Enda et "fint" bilde tatt i norsktimen i dag.
picture0090lol


OK, som dere ser, jeg kjeder meg noe sykt akkurat nå. Sitter på pcen i den mørke stua mi og redigerer bilder for harde livet på Picnik , mens jeg sitter på facebook og msn og snakker med Misus.
Hun holder på å lager headere til meg. Ikke det at jeg ikke klarer det selv, men det var ikke i mine tanker. Haha!
Men siden jeg kjeder meg sånn: KOM MED FORSLAG TIL HVA JEG KAN BLOGGE OM!
På iPublish hadde jeg sånn (eller jeg skulle starte med å ha det) at jeg skulle:
Anbefale blogger på mandager.
Si din mening på søndager.
Ukas på fredager.


Syns dere jeg burde begynne med det på denne bloggen? :)

Har forresten fått ny header nå laget av Andrea Misund jenta mi <3

heleneheader6


PÅ FORHÅND: TAKK FOR ALLE FORSLAG ;; tehe
  • Skrevet: 30.09.2009  •  Kl: 16:24  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 5
Jeg har funnet ut at jeg er en ganske filosofisk person. Så teit, sier du sikkert. Så nyttig, sier jeg. Tihi.
Her om dagen satt jeg å tenkte over hvordan verden hadde vært uten foreldre/voksne. Grunnen til at jeg begynte å tenke på det var fordi jeg hørte noen si at de hatet foreldrene sine og at de var så sure på dem blablabla.

- Uten foreldre hadde sikkert alle tenåringene drukket masse alkohol og spist masse fastfood fordi det fantes ingen foreldre som sa at det ikke var lov å drikke alkohol for de under 18 år, og alle hadde trodd at det var greit å spise så mye fastfood at de kunne rulle ned en trapp uten å få vondt! (Haha, litt internt!)
- Det hadde ikke vært noen portforbud/innetider eller curfew som de kaller det på engelsk, og du kunne vært ute så lenge du ville uansett om det var skole neste dag.
- Det hadde heller ikke vært noen som kunne gitt deg husarrest fordi at du drakk alkohol eller var ute for lenge.
- Ingen hadde mast på deg om å kle på deg mer klær hele tiden.
- Ingen masing om at du ikke kan spise godteri hele tiden.
- Ingen masing om at du må gjøre lekser.
- Ingen hadde mast på deg om at du måtte komme å spise middag NÅ, du kunne spist middag NÅR du ville.
- Du kunne ha sett det du ville på TV.

(Det er ikke sikkert alle foreldre er så pirkete på disse punktene, men jeg vet at enkelte er det)

Mange av dere hadde sikkert likt alle punktene over, men jeg syns egentlig det er en fordel å ha foreldre. Jeg er veldig glad i foreldrene mine, selv om de kan være 'pain in the ass' noen ganger.
I tillegg så slipper de fleste å betale regninger selv mens de bor hjemme. I tillegg så er det jo noen som ikke trenger å vaske så mye, men det måtte du ha gjort uten foreldre.

Syns ikke dere også at det hadde vært kjedelig og ensomt uten foreldre i hus? Er du en filosofisk person? :)


Veldig fin på håret! Palme. Akkurat samme som jeg brukte da jeg var 1 år, bare at jeg hadde mye kortere hår. Haha, vakkert
.
picture0092

Dette er dagens outfit forresten.

Vest fra Lindex.
Tee fra Miles Ahead.
Jeans fra Bik Bok
.
  • Skrevet: 29.09.2009  •  Kl: 16:56  •  Kategori: USA 2010/2011  •  Kommentarer: 5
Her er noen linker til andre utvekslingsblogger, jeg leser ikke alle, men tenkte kanskje noen av dere ville ha gleden av å lese dem. PS: Bloggene er ikke i alfabetisk rekkefølge, og du må trykke på navnene for å komme til hver enkelt blogg.

Først og fremst bestevenninna mi: Andrea Misund ♥

Guri - Charlotte - Guro - Elise - Silje - Connie - Stine Sophie - Marina - Lisa - IdaEmilie - Karoline - Marte - Marius - Markus - Julie - Helene - Maria - Malin - Maria - Isabell - Karoline - Ashaa - Julie - Lene - LiseMarie - Nora - Joakim - Henriette - Lene - Synne - Kristine - Katrine - Lisa - Gjertrud - Helene - Lise - Mia - Katrine - Kristine - Sina - Tuva


Kommer flere senere!
  • Skrevet: 28.09.2009  •  Kl: 20:26  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 3

Holy mascara! Tannleger er noen raringer, spesielt reguleringstannleger. Først må jeg si litt om Coopertesten som gikk rett vest. Vi hadde kjempedårlig vær (med motvind og greier). Så det var verre å springe i dag enn det pleier å være. På ungdomsskolen fikk jeg 6er, men jeg fikk dårligere i dag. Jeg sprang 2400 meter, og 2800 meter er 6er. Jeg fikk 4 btw. SKUFF! :( Jeg må begynne å jogge hver dag nå. Neida, jeg bare tulla, men nesten da!

Etter gymmen i dag, kl 10, skulle jeg rett til reguleringstannlegen. Jeg sleit selvfølgelig ikke med å finne fram, det gjør jeg aldri. :) Det var så masse rart hun tannlegen gjorde. Først sjekka hun tennene mine, og så hvordan jeg beit sammen. "No kan du gå å sette d på den gråe stolen med hjul", sa hun til meg, og jeg måtte sitte der og vente. Deretter tok hun noen greier inni ørene mine, også tok hun bilde av hele hodeskallen min. Ogsåååå måtte jeg sette meg på en svart stol i et hjørne så hun kunne ta bilde av mitt "fine" ansikt frammefra og fra siden. Det var skikkelig ekkelt da hun skulle ta noe metallgreier inni munnen min for å dra munnvikene så langt som det gikk an. Det siste hun gjorde var å ha en slags blå grøt (som hun kalte det) og tok avtrykk av tennene mine. Det var litt ubehagelig. Det iset litt i de tennene jeg har borra i før. Taha. Neste gang jeg skal dit er ikke før 7. januar.

Akkurat nå sitter jeg og ser på H2O: Just Add Water. That reminds me: etterpå skal jeg se ferdig Desperate Housewives sesong 6 episode 1.<3 Og Gossip Girl sesong 3 episode 2. <3 Looking forward to it. Jeg skal også kanskje lage muffins, fikk skikkelig lyst til det akkurat nå!

Jeg var så jævlig trøtt i dag tidlig (tatt i gymgarderoben):
img0170

Haha :)

  • Skrevet: 27.09.2009  •  Kl: 23:20  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 2
Her er de bloggene jeg leser. Trykk på hvert enkelt bilde for å komme til bloggen.
Husk at alle bildene ikke nødvendigvis er headeren de har nå, siden de er gamle.
 


Jeg leser også disse (orket ikke å legge inn bilder):

Torbjørn Stafford Barthhttp://www.tobybarth.blogg.noKristina / RubberDuck http://www.rubberduck.blogg.no

Håvard Kongstein - http://www.whoot.blogg.no

Kjetil Lundsteinhttp://www.thegiant.blogg.no

Glenn Henriksen - http://www.gl3nns.blogg.no

Ozy / Malin og Andreahttp://www.ozy.blogg.no


Det er ikke alle bloggene jeg leser hver dag da, men!
  • Skrevet: 26.09.2009  •  Kl: 14:37  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 5
Disse redigeringsprogrammene har jeg testet ut:

* Picasa
* Photofiltre
* GIMP
* Paint.NET
* Picnik.com
* Fotoflexer.com
* Photoshop CS3 (gratisversjon)

Mange av de programmene nevnt over skjønte jeg ikke en dritt av i begynnelsen, men begynte å få dreisen på de etter hvert. Dette bruker jeg de forskjellige redigeringsprogrammene til:

Her bruker jeg et verktøy som kalles "Jeg prøver lykken", og i de fleste tilfeller blir bildet mye finere med en gang. I tillegg bruker jeg det til å gjøre bildene litt friskere og varmere i fargen. En ting til som også er veldig bra med Picasa, er at du kan retusjere bildene. Har du ei stor kvise midt i panna, kan du lett fjerne den med noen museklikk.Jeg bruker som oftest verktøyene Colors -> Temperature & Saturation, og Exposure -> Exposure & Contrast.
Disse funksjonene gjør også bildene friskere og varmere i fargen akkurat som Picasa. Oi! Det glemte jeg nesten: Når jeg lager headere, og er ferdig med å redigere dem går jeg alltid inn på picnik.com for å få ei fin skrift på headeren.Paint.NET bruker jeg alltid hvis jeg skal lage en lignende header som jeg har nå (med skyer i bakgrunnen). Jeg digger å ha litt sånn "cloudy"-bakgrunn som det heter. Det er så stilig. Hvis du skal lage det på Paint.NET kan du lese bloggen til Annais. Hun har nemlig et innlegg i arkivet hvor hun forklarer det. Tja, det er vel egentlig kun det jeg bruker Paint.NET til.

Resten av redigeringsprogrammene jeg nevnte holder jeg på å utforske. Skal teste ut gratisversjonen av Photoshop CS3 om ikke lenge. GIMP har jeg vel egentlig gitt opp, for det var utrolig vanskelig. Skjønte rett og slett ikke en dritt. Tror det er for profesjonelle... Når det gjelder Photofiltre bruker jeg det av og til, det er ganske bra egentlig. Redigerer litt farger osv på det, men har ikke blitt så "kjent med" det programmet enda.

Hvike(t) redigeringsprogram bruker du?

USA

  • Skrevet: 25.09.2009  •  Kl: 15:24  •  Kategori: USA 2010/2011  •  Kommentarer: 17

På denne siden kan du finne litt informasjon om hvor jeg var under utvekslingsåret mitt, og litt andre ting. Er det noe mer du lurer på kan du enten kontakte meg på e-post (heleneebugge@hotmail.com), eller så kan du legge igjen en kommentar i dette kommentarfeltet, og jeg skal prøve å svare så fort som mulig. Hvis jeg lager noen videoblogger hvor jeg svarer på noen spørsmål om utveksling osv, så vil jeg legge ut videoen på denne siden. Håper dette hjelper dere med å få svar på det dere lurer på!!

Finn andre utvekslingsblogger ved å trykke på denne lange teksten her!

(Har egen side hvor jeg har linket mange andre)


Stat: Colorado

By:
Grand Junction

Skole: Central High School


Grand Junction - Fakta

Beliggenhet: På vestsiden av Colorado, ikke så langt unna grensen til Utah (ca. 30 min for å være eksakt)

Nickname: River City.

Antall innbyggere:
53 662

Klima:
Klimaet i Colorado er veldig variert. Sommerene er veldig varme og tørre, og i juli ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 35 - 40 grader celcius. Siden det er innlandsklima, og veldig langt unna havet, vil 40 grader celcius i Colorado tilsvare rundt 50 grader celcius i en kystby. Vintrene er ofte veldig tørre, og de har ikke mye snø. Gjennomsnittstemperaturen ligger mellom 1 og 3 plussgrader.


Central High School - Fakta

Hjemmeside: http://chs.mesa.k12.co.us/index.htm (Trykk på linken)

Antall elever:
Cirka 1600 elever

Antall elever på mitt trinn (jeg var junior, og gikk da i 11. klasse):
Cirka 400 elever

Sporter skolen tilbyr:

Høst: Cross Country, Football (Amerikansk fotball), Boys Golf, Boys Soccer, Boys Tennis, Volleyball, Spirit Team

Vinter: Boys Basketball, Girls Basketball, Girls Swimming & Wrestling


Spring: Baseball, Girls Golf, Girls Soccer, Girls Tennis & Track.Min vertsfamilie

Kan dessverre ikke legge ut bilder av dem, siden dette er noe de ikke ønsker.

Familiemedlemmer: Don (far), Angie (mor) og Belle (datter, 9 år)
 Grand Junction - Bilder
Hvis dere vil se flere bilder eller blogginnlegg fra/om utvekslingsåret mitt, kan dere gå inn på kategorien som heter "USA 2010/2011".

  • Skrevet: 24.09.2009  •  Kl: 19:48  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 4
En stor del av min hverdag innebærer å sitte på bussen. 5 dager i uken sitter jeg på bussen på vei til skolen, og 5 dager i uken sitter jeg på bussen på vei hjem fra skolen. I tillegg er det jo noen byturer + at jeg er på dansing noen ganger også. Jeg er sikker på at en tredjedel av livet mitt har jeg sittet på buss. Sykt! Men sånn er livet uten bilsertifikatet. Greit, jeg har scooterlappen, men jeg gidder ikke å kjøre til byen med scooter hver gang, det tar vel mellom 20-30 minutter, så den dropper vi. Uansett, poenget er; i går mens jeg satt på bussen på vei til byen tenkte jeg over hvor mange rare folk det er som sitter på bussen.

Først og fremst har vi de som sitter og sover (med munnen åpen selvfølgelig). Den dårlige ånden deres kjennes over hele bussen, og det er ikke et særlig vakkert syn heller.

Også har vi middelaldrende menn og kvinner som sitter godt fastspent med sikkerhetsbelte. De sitter med folda hender og ber om at horoskopet deres ikke skal stemme, for i horoskopet sto det mest sannsynelig at bussen kom til å kræsje/kjøre i grøfta.

Vi må ikke glemme de gamle damene som sitter og flørter med bussjåføren. Senest en dag her hørte jeg ei gammel dame si: "No må du sleppe oss tå, du vil væl ikkje at me ska bli mæ d hæm?" Bussjåføren vet ikke helt hva han skal svare, så han bare sitter der og smiler litt usikkert. Så sier ei anna gammel dame: "Ikkje alle på enj gång ska du sæ då!" Så ler alle sammen. Kan kanskje oversette setningene som var skrevet på bygdamål: "Nå må du slippe oss av, du vil vel ikke at vi skal være med deg hjem?" Den andre dama: "Ikke alle ¨på en gang skal du si da!" Jeg måtte bare sitere rett fra dialekta deres skjønner dere. Haha.

Også er det irritasjonsmomentet: Fjortisjenter som kniser, synger Lady Gaga og tar bilder av seg selv med trutmunn. Det er det værste jeg hører/ser på bussen. GREIT, alle har hatt sin "fjortisperiode", men VÆR SÅ SNILL; vent med fjortisritualene til dere kommer hjem.

Vi har også emojenter/emogutter som sitter i sin egen emosjonelle i-hate-my-life verden. De sitter der iført kullsvart hår OG klær med et headset fra Koss Porta Pro. Fra iPoden kan ALLE høre punkrocken/heavy metal-musikken som står på full guffe.

Det vakreste med hele bussen er menn i 35-50 åra med midtskill, halvgrått hår i hestehale. Merk dere at de ikke har vaska håret på 6 uker. De har med seg en pose fra Bunnpris med en sixpack øl som de skal ta med seg for å drikke på bussterminalen.

Sist, men ikke minst: folk som meg, som sitter og teller minutter og ønsker bare at bussturen snart skal være over.

En av grunnene til at jeg må ta buss er cheerleading:cheer
  • Skrevet: 24.09.2009  •  Kl: 16:27  •  Kategori: Design  •  Kommentarer: 8
Jeg har laget noen headere til andre bloggere og om du vil ha en header så kan du sende meg en mail med bilde (adressen min finner >HER< ). På mailen må du skrive bloggadressen din og hvilke farger du vil ha. Hvis det er noe spesielt du vil skal stå på headeren kan du skrive det i mailen.

Bildene vil ikke bli brukt til noe annet formål enn å lage en header til deg!

Her kommer bilder av noen av de headerene jeg har lagetKommer sikkert flere senere.

Hva syns du om headerne?
Hvilken likte du best?
  • Skrevet: 24.09.2009  •  Kl: 08:56  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 2

Her kan du kontakte meg hvis du har noen spørsmål eller lignende. 
Alle konkrete og saklige spørsmål vil bli besvart. Skal prøve å svare så fort jeg kan.


E-mail:
heleneebugge@hotmail.com eller h_b_bugge@hotmail.com

Facebook: Helene Bugge

Twitter: helenebug

  • Skrevet: 23.09.2009  •  Kl: 15:38  •  Kategori: Hverdag  •  Kommentarer: 0

Mitt navn er Helene Bugge, jeg er 19 år og jeg bor rett utenfor Molde. Tiden min går til skole, jobb, dans,  trening, venner og litt blogg. Jeg går siste året på Molde Videregående Skole, og trives med det. Skal være rødruss til våren, og skal ha russebil med 8 herlige jenter! Jeg jobber på en av Statoilstasjonene i Molde, og er ganske fornøyd med jobben min. Trives med arbeidsmiljøet, og tjener ganske bra. Eller danser jeg hip hop/MTV dance på Studio 11 i en nokså liten gruppe. Jeg har danset i snart 3 år nå og jeg syns det er kjempegøy. Resten av tiden min blir for det meste brukt til å være sammen med mine fantastiske venner.

Hovedsaklig ble denne bloggen opprettet for at jeg bare skulle begynne å blogge (helt uten videre). Etter hvert bestemte jeg meg for å ta et utvekslingsår i USA, og da ble bloggen for det meste brukt til å oppdatere familie, venner og andre interesserte på hvordan jeg hadde det. Nå har jeg vært hjemme en stund (8 mnd i skrivende stund), og jeg har enda ikke sluttet å blogge. Har heller ikke planer om å slutte, så akkurat nå skriver jeg om livet mitt etter utvekslingsåret, og jeg kan gjerne komme med tips og svare på spørsmål angående utveksling i utlandet om ønsket.

Har du noen spørsmål? Trykk HER


Meg og min kjære lillesøster, Astrid.

hits